Merk | Vismania |
Type | Hennepzaad |
Gewicht | 1kg |
Ingrediënten | 100% Hennepzaad |
Als er iets is waar vissen als karper, zeelt, brasem en voorn gek op zijn, dan zijn het hennepzaden. Heel het jaar door zijn deze kleine zaadjes perfect om in te zetten tijdens het vissen. Hennep is een plant met enorm sterke geur- en smaakstoffen, zodat het niet te missen is voor welke vis dan ook. Het bereiden van hennep voor het vissen eenvoudig, en noodzakelijk om te voorkomen dat het hennepzaad gaat drijven. Bovendien komen de smaak- en geurstoffen van de zaden hierna beter tot hun recht. Hennepzaden bereiden kan bijvoorbeeld als volgt:
• Week de hennepzaden tussen de 12 en de 24 uur
Door de hennepzaden te weken zal het witte kiempje dat erin zit gaan groeien, dit is belangrijk omdat er in dit kiempje belangrijke geur- en smaakstoffen zitten. Als het kiempje wat gaat groeien worden de smaakstoffen beter afgegeven
• Kook de hennep (vaak tussen de 20 en de 30 minuten)
Wacht tijdens het koken tot de eerste hennepzaadjes openbarsten, giet het daarna over in een emmer terwijl je zorgt dat de hennepzaadjes ondergedompeld in het water blijven. In de emmer zullen de rest van de zaadjes ook gaan kiemen.
• Laat de hennepzaden afkoelen in het kookvocht
Geef de hennep een paar uur de tijd om af te koelen